Konečně je to tady: čistý přenos signálu!

 

PLASMAPROTECT | NEXTGEN | KONTAKT | VAROVÁNÍ - PADĚLKY

 

Německá inovační společnost přináší revoluci do celého high-endového odvětví

Společnost WBT je od roku 1985 dobře známá všem nadšencům do nejčistší kvality zvuku po celém světě. Audiofilové obdivují technické inovace a know-how v oblasti audio konektorů společnosti se sídlem v Essenu.

Zatímco hifi přístroje prošly obrovským technickým vývojem, v oblasti konektorové techniky se v podstatě nic nezměnilo, což je mezera v kvalitě, kterou dnes WBT skutečně vyplňuje.

Pro mnoho známých a vysoce renomovaných výrobců audio techniky po celém světě je dnes technologie WBT standardem v jejich audio zařízeních. Konektory WBT byly první, které byly nepřetržitě vybaveny kleštinovým sklíčidlem, upínacím a rozpínacím mechanismem. To umožňuje dosáhnout správného kontaktního tlaku, který zajišťuje přesnější přechodové charakteristiky. Jen tak jsou vysoce kvalitní audio zařízení schopna zaručit nejvyšší kvalitu zvuku. Tyto inovace však byly pouze prvním krokem k high-tech.

Funkční materiály jsou schopny lépe plnit své jednotlivé úkoly, a pokud jsou zasazeny do hybridní konstrukce, vzájemně se dokonale doplňují. Konektory, které se dříve vyznačovaly jednoduchou konstrukcí, se staly přesně definovanými rozhraními: Jsou schopné širokopásmového přenosu, nemají vířivé proudy ani hmotnostní zásobníky, mají prvky pro tlumení vibrací a přes toto obrovské zlepšení výkonu jsou také šetrné k životnímu prostředí.

V současné době jsou všechny tyto konektory patřící do řady nextgen™ špičkovými technologickými výrobky určenými pro stále náročnější elektroniku naší doby.

Proto jsou všechny produkty vyvíjeny společností WBT a vyráběny v plně automatizovaných výrobních procesech ve vlastních výrobních závodech v německém Essenu, odkud jsou exportovány do zemí celého světa.

WBT-PlasmaProtect™ - skok v kvalitě audio konektorů

Nadšenci vynikající kvality zvuku si již řadu let užívají konektory WBT nové generace™. Díky propracovaným signálovým vodičům z čisté mědi nebo jemného stříbra v kombinaci s inovativními funkčními materiály nabízí řada nextgen™ vše, po čem audiofilské srdce touží. Optimalizací hmotnosti signálového vodiče se společnosti WBT podařilo minimalizovat účinky hromadění hmoty a vířivých proudů. Zvuk je čistší a pozoruhodně výraznější a prostorovější. WBT však jde ještě dál. Think tank společnosti WBT na tom neúnavně pracuje již několik let. Podle zásady, že to nejlepší ještě není dost dobré, se společnost WBT snaží princip nextgen™ ještě více zdokonalit. Tato snaha se často zdála být velmi obtížná. Vlastní výrobní zařízení v Essenu muselo být restrukturalizováno. Musela být zřízena výrobní linka na PVD plazmu. Již ve fázi výstavby byly vyvinuty specializované výrobní procesy určené speciálně pro WBT a zavedeny na nově zřízené výrobní lince.

Co však znamená výroba PVD plazmou?

Kontakty musí být chráněny proti korozi. Na celém světě se to u konektorů provádí téměř výhradně pomocí technologie galvanického pokovování. Společnost WBT je prvním výrobcem konektorů, který nahrazuje galvanické pokovování mnohem přesnější technologií PVD. Inovativní nanotechnologie nahrazuje zastaralou technologii galvanického pokovování. Při tomto procesu se signální vodiče z čisté mědi čistí na vysokoproudé lešticí lince a povrch se leští do vysokého lesku. To se provádí zcela bez škodlivých chemických přísad. Výsledný povrch je naprosto čistý bez jakýchkoli nedokonalostí, jako jsou chemické vměstky. Poté je vodič podroben fyzikálnímu napařování (PVD) pro fyzikální jemné pozlacení. Při tomto procesu se atomární zlato uvolňuje zapálením plazmového výboje ve vysokém vakuu. Ve vakuu je toto zlato doslova vystřeleno na měděný vodič, aby se realizovala atomární vazba* pro neoddělitelné ukotvení (*Van der Waalsovy síly). Výsledkem je homogenní materiálová sloučenina s povrchem z 24karátového zlata.

A proč plazma?

Volbu plazmy lze snadno vysvětlit. Společnost WBT již svým principem nextgen™ zahájila přechod k technologiím šetrným k životnímu prostředí. Přechod z galvanického povrchového lakování na PVD plazmu je jen důsledným pokračováním této základní myšlenky. Na rozdíl od ekologicky škodlivého galvanického pokovování nevyžaduje plazmová technologie žádné toxické galvanické lázně a je ekologicky neutrální. Nový postup navíc umožňuje snížit spotřebu energie přibližně o 25 %. A lze také zajistit šetrné využití vzácných kovů.

Jaké jsou důsledky pro zvuk?

Atomicky vázané zlato zajišťuje tvrdý a stále pružný povrch s odolností proti poškrábání a oděru. Ještě důležitější je struktura v samotném materiálu. Díky plazmové technologii PVD vzniká definovaná krystalická struktura. Protože elektřina je směrově závislá, umožňuje tato struktura ještě více zvýšit přesnost toku signálu pro bezkonkurenční kvalitu signálu. Zatímco konektory nextgen™ zlepšily kvalitu zvuku zvýšenou čistotou, podstatou a prostorovostí, WBT-PlasmaProtect™ nabízí ještě více definovaný zvuk. Zatímco si přejete, aby vám doma v obývacím pokoji hrál orchestr, tato technologie nyní nabízí pocit, že jste v centru orchestru. Když zavřete oči, zní to, jako byste stáli mezi smyčci nebo dechovou sekcí - a najednou vedle kotle. Člověk má dojem, že je nejen posluchačem, ale i součástí samotného orchestru. Díky technologii WBT-PlasmaProtect™ se společnosti WBT podařilo realizovat skok v kvalitě zvukových konektorů.

Absolutní NUTNOST pro nejvyšší požitek z poslechu!

 

nextgen™ - špičkové měřítko

konektory nextgen™ definují technologické hranice pro A/V konektory

To, co bylo vždy hnací silou WBT, je dnes všeobecně známé: 

Konektory jsou mnohem víc než jen elektrické kontakty. Víme o významu efektů ukládání hmoty nebo vlivu použitých materiálů, a dokonce i tvaru těchto materiálů, na přenos signálu. Společnost WBT provádí základní výzkum již více než 20 let a s produktem nextgen™ koncipovala řadu výrobků, která, a není přehnané říci, že definuje, co je v současné době z technologického hlediska možné.

Mezi konektory řady WBT nextgen™ a běžnými konektory jsou zásadní rozdíly; počínaje použitými materiály a konče výrobním procesem.

Přehled výhod řady nextgen™

Neomezený přenos signálu díky optimalizaci hmotnosti

Přibližně 90% snížení hmotnosti kovu, takže nedochází k efektu ukládání energie. To výrazně zlepšuje prostorovost zvuku.

Čistší přenos signálu

Ztráty v důsledku vířivých proudů jsou prakticky eliminovány díky nové geometrii. Signál je tedy čistší, jako by byl zbaven jakékoli dodatečné zátěže.

Silnější základy

Díky čisté měkké mědi (volitelně také jemnému stříbru) je výrazně optimalizován vnitřní odpor kontaktních materiálů. Zvuk tak dostává mnohem více obsahu.

Konektory nextgen™ RCA se skládají z konektorů a zásuvek a jsou připravené na budoucnost. Díky 75ohmové impedanci vedení jsou konečně schopny přenášet i digitální signály s šířkou pásma až 1 GHz. Z obrovské šířky pásma výrazně těží také přenos analogového signálu.

Moderní a zelené

Moderní hybridní výrobní proces šetří 90 % cenných neželezných kovů (měď a mosaz) a zároveň zvyšuje technické a zvukové parametry. Díky tomu je jedinečný.
Princip nextgen™ je první technikou, která umožňuje použít jako signálové vodiče čistou měď nebo jemné stříbro, aniž by to bylo na úkor robustnosti a dlouhodobého chování konektorů.

Běžné konektory jsou soustružené díly, což znamená, že měď je ve skutečnosti jako materiál relativně nevhodná, protože je příliš měkká. Proto se při výrobě používají pevnější slitiny. Elektrická vodivost těchto slitin je horší než u čisté mědi nebo ryzího stříbra. Jelikož jsou konektory obvykle vyrobeny výhradně z kovu, hrozí také nebezpečí, že se objeví hromadné akumulační jevy a vířivé proudy, které ovlivňují přenos signálu, a představují tak další snížení kvality.

Konektory WBT nextgen™ se s tímto problémem nemusí potýkat. Jsou to jediné konektory, které zohledňují nejnovější poznatky z oblasti elektrotechniky a mechaniky.

Ztráty způsobené vířivými proudy a efektem hromadění energie jsou eliminovány redukcí kovu a použitím moderních materiálů. Vlastní signálový vodič se skládá z čisté mědi nebo jemného stříbra (žádné slitiny!). Díky kompozitní technologii nextgen™ není mechanická odolnost v ničem horší než u naší celosvětově zavedené klasické řady. nextgen™ poskytuje slyšitelnou a měřitelnou kvalitu a vyčerpal potenciál toho, co je technicky možné.

Použití konektorů nextgen™ má jasné výhody bez ohledu na aplikaci. Konektory a zásuvky RCA mají impedanci 75 ohmů v souladu s nejnovějšími normami - dokonalý základ pro dokonalý přenos digitálního signálu. Díky šířce pásma jednoho gigahertzu (šířka pásma běžných konektorů je pouhým zlomkem této hodnoty) jsou tyto modely nejmodernější i co se týče přenosu analogového signálu. Konektory reproduktorů také do značné míry těží z technologického pokroku, který umožňuje technologie nextgen™. Kromě toho mají naše pólové terminály jedinečnou optimalizovanou geometrii vodičů, která byla určena v průběhu nesčetných testů a měření. To poprvé umožňuje nejvyšší možnou bezpečnost přenosu s ohledem na rušivý vliv zvuku šířeného strukturou. 

Vedle těchto neocenitelných výhod šetří konektory nextgen™ také důležité zdroje a jsou - stejně jako všechny ostatní produkty WBT - vyráběny výhradně v Německu moderními a ekologickými metodami. konektory nextgen™ definují nejvyšší stav techniky.

nextgen™ je vývojová řada WBT a je mezinárodně patentovaná. WBT ® a nextgen™jsou registrované ochranné známky společnosti WBT Germany. 
WBT-signet™ je mezinárodně chráněný symbol kvality a originality. Odolný proti padělání!

 

JEDINÉ OFICIÁLNÍ ČESKÉ ZASTOUPENÍ
s garancí autenticity produktů a špičkového servisu

KrautWire
František Kraut
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. | +420 724 076 707

 

UPOZORNĚNÍ NA NEKVALITNÍ KOPIE WBT

Široká veřejnost si více uvědomuje pirátství značek, pokud jde o luxusní zboží. Není příliš známo, že hi-fi průmysl je také vážně postižen. Značkové pirátství představuje pro výrobce a uživatele kvalitních značkových výrobků závažný problém. V posledních letech dosáhl oběh padělaných výrobků tak obrovských rozměrů, že je jím postiženo celosvětové hospodářství. Spotřebitelé trpí padělanými výrobky, protože padělky obvykle nejsou rozpoznatelné jako takové, ale mají horší výkon a životnost. V nejhorším případě mohou vážně poškodit jiný hardware.

To má následně negativní dopad na výrobce, jejichž image značky může být vážně poškozena.

Společnost WBT si je vědoma skutečnosti, že padělky konektorů WBT kolují nejen v Evropě, ale i po celém světě. Jsme odhodláni odstranit tyto nelegální výrobky z trhu a budeme důrazně stíhat u trestních a/nebo občanskoprávních soudů výrobce a distributory, kteří svou činností narušují integritu značky WBT.

Pamatujte: pokud je cena příliš dobrá na to, aby byla pravdivá, pravděpodobně nekupujete originální konektory WBT! Pokud si nejste jisti původem svých konektorů, kontaktujte svého prodejce WBT nebo přímo WBT! Pomůžeme vám ověřit váš nákup.